Få en vurdering af jeres SEO-potentiale
Udfyld formularen til højre, og få en GRATIS vurdering af, hvor god en forretning SEO vil være for netop jeres virksomhed.
Hvordan vil vi lave SEO for netop jer?
Jeres forretning er unik. Udfyld formularen til højre, og få en UFORPLIGTENDE snak med en af vores SEO specialister. Du får et indblik i, hvordan vi som bureau vil arbejde med SEO for netop jer.
Vi skaber de rigtige topplaceringer
Vores SEO skaber topplaceringer i alle brancher og markeder, som vi arbejder i.
Som jeres SEO-bureau vil vi have fokus på at opbygge de helt rigtige topplaceringer og således skabe maksimal værdi for jeres SEO-budget.
Gennem omfattende analyser finder som SEO-bureau frem til, hvilke søgeord, der har det højeste potentiale. Når vi har konstateret, hvilke søgeord, der er de mest gunstige, målretter vi vores on-page SEO-tiltag og linkbuilding med det formål at få jer i toppen af Google på de pågældende søgeord.
Hvad kan en topplacering betyde for jer?
Undersøgelser viser, at hvis du ligger nr. 1 på Google, får du i gennemsnit 20 % af alle klik på den pågældende søgning. Ligger du nr. 2, får du blot 13 % af de klik. Der er altså en kæmpe forskel på en topplacering og en top 10-placering.
Flere besøgende, flere sign-ups og flere køb
Hvis I har et ønske om at få flere besøgende, flere køb og i det hele taget et bedre kundeflow – så kan vi som SEO-bureau hjælpe jer med dette. Søgemaskineoptimering er blandt verdens mest kosteffektive markedsføringskanaler og sandsynligheden for, at det er jeres vej til succes, er derfor rigtig stor.
Som SEO-bureau forstår vi jeres forretning
Vores mål er, at vi som SEO-bureau så vidt muligt fungerer, som var vi et internt led i jeres virksomhed. Forstået på den måde, at vi har lettere ved at promovere og sælge jeres produkt, hvis vi kender det ud og ind – som var vi jeres in-house marketingafdeling. Dette opnår vi således:
1. Interview
Som første led vil vi spørge ind til, hvordan I driver jeres forretning, hvad I gør for at differentiere jer fra jeres konkurrenter og om I tidligere har benyttet jer af online marketing.
2. Research
Dernæst vil vi begynde vores research, omkring den branche i befinder jer i. For at spare jer for tid og penge, udnytter vi viden og erfaringer, vi som SEO-bureau har opbygget på tværs af brancher.
3. Konkurrenter
Ligeledes tager vi et kig på jeres konkurrenter for at vurdere, hvordan de performer online i forhold til jer og på hvilke online parametre, de har haft størst succes.
4. I får en skræddersyet løsning
Når vi har opbygget et godt kendskab til jeres kernekompetencer og værdier, er det muligt for os at skræddersy en strategi, som passer perfekt til jeres virksomhed og ambitionsniveau.
Sådan laver vi søgemaskineoptimering
Når vi påbegynder et nyt SEO-samarbejde, gør vi det ud fra følgende fremgangsmåde:
God SEO kræver en kontinuerlig indsats, og derfor gentager vi løbende ovenstående proces, så vi som SEO-bureau kan blive ved med at optimere jeres website og opnå endnu bedre placeringer.
Udvalgte SEO-kunder
Gennem hårdt arbejde har vi hos Leadtime fundet formlen på, hvordan vi kan føre vores kunder til tops med SEO. Som erfarent SEO-bureau ved vi, hvad der skal til for at gøre jeres besøgende tilfredse – og når jeres besøgende er tilfredse, bliver Google tilfreds. SEO-arbejdet vil resultere i en markant forbedring i jeres placeringer, hvilket gør det nemmere for jeres kunder at finde jer online.
Mere end 10 års erfaring som SEO-bureau
Gennem mange år i branchen har vi som SEO-bureau prøvet kræfter med en masse forskellige markeder, hvorfor vi også rådgiver en række virksomheder i, hvordan de skal lave SEO.
Vi arbejder med SEO i verdens mest komplicerede brancher og markeder
Vi har erfaring fra de mest konkurrenceprægede brancher og markeder – heriblandt finans-, grøn energi- og rejsemarkedet. Vi arbejder dagligt med at skabe topplaceringer for sider som Mikonomi.dk, Greenmatch.co.uk og Kiplingtravel.dk – og vi gør det med succes.
Vi har endnu ikke oplevet den branche eller det marked, som vi som SEO-bureau ikke har kunnet knække.
SEO-UNIVERSET
Her giver vi dig et “lille” indblik i vores viden inden for SEO.
Glen Michaelsen – SEO siden 2007
Grundlæggende om SEO
SEO er på mange måder ikke en marketingkanal, som mange andre kanaler. SEO skal mere ses som en forbedring af et eksisterende aktiv, som I allerede har – nemlig jeres hjemmeside. SEO kan skabe enorme resultater i alle brancher, og disse skabes ikke ved at tænde en ekstern trafikgenerator – men ved at forbedre jeres website, så det performer efter Googles (og eventuelt andre søgemaskiners) guidelines.
Da søgemaskinerne ikke beskriver formlen for at ligge nummer et, kommer erfaring ekstremt meget i spil. Det er nemlig ikke nok at have læst en masse om SEO – det er mindst lige så vigtigt at have gjort sig sine erfaringer. Jo flere erfaringer man har inden for søgemaskineoptimering, desto mere effektive vil de investerede SEO-ressourcer være.
Herunder gennemgår vi de forskellige grene af søgemaskineoptimering, som vi arbejder inden for. Du kan springe til udvalgte sektioner i ovenstående indholdsoversigt.
Analyser
Før en hvilken som helst SEO-indsats kan påbegyndes, bør der laves en eller flere analyser. Analysernes kompleksitet vil afhænge af jeres branches konkurrence. Befinder I jer i et tætpakket marked, vil der være behov for langt mere dybdegående analyser, da SEO-indsatsen vil være væsentlig større. Arbejder I i en mindre konkurrencepræget branche, vil man ofte kunne lægge den rigtige SEO-plan med få timers indsats.
Konkurrentanalyse
Laver man en konkurrentanalyse, vil man kigge på, hvad konkurrenterne gør, som fungerer rigtig godt rent SEO-mæssigt. Her kigger vi altså ikke nødvendigvis på dem, der er jeres forretningsmæssige konkurrent – men rettere dem, der er jeres konkurrenter ude i søgeresultaterne.
I selve konkurrentanalysen vil vi som SEO-bureau primært kigge på de fire områder, der er helt grundlæggende for SEO.
De fire områder er:
- Teknisk performance (hvor godt er selve deres website opbygget)
- Indhold (hvor gode tekster har de – og hvor mange)
- Sociale signaler (hvor mange links har de og hvor mange likes på sociale medier)
- Engagement (er der særligt engagerende indhold på deres website)
Disse parametre ender vi med at benchmarke jeres hjemmeside mod, så vi hele tiden er up-to-date med, hvad vi egentlig “kæmper mod”.
Potentialeanalyse
Denne analyse kan også kaldes for ROI-analyse eller profitanalyse. Her kigger vi nemlig på, hvad potentialet er ved SEO for netop jeres forretning – og holder det op mod den investering, vi anbefaler, at I lægger.
Denne skal vise jer det nærmest uundgåelige udfald, at SEO er den marketingkanal med absolut bedst ROI (Return on Investment).
Ønsker I et dybere indblik?
Hvis en af ovenstående analyser lyder interessant, så tag endelig kontakt til os. Vi laver analyser fra 5.000 kr., og alle vores analyser skaber ekstremt vigtige indblik, som giver jer de bedste forudsætninger for at beslutte en fremtidig SEO-indsats.
Teknisk SEO
Den tekniske del af et website er en ekstremt vigtig del, og har man ikke styr på denne, kan det have fatale konsekvenser for ens tilstedeværelse i søgeresultaterne. Den tekniske del af SEO vil ikke “kun” hjælpe på jeres placeringer, men også være med til at skabe en bedre brugeroplevelse på jeres hjemmeside – uanset hvilken kanal brugeren måtte komme fra. Derfor har dette aspekt af søgemaskineoptimering stor indvirkning på jeres site.
Tilgængelighed
Tilgængeligheden af et website er med andre ord, om Google overhovedet har mulighed (og adgang) til at læse det indhold, vi præsenterer. Fejler man her, betyder det i værste fald, at man helt og aldeles udelukker sig selv fra søgemaskinerne.
Tilgængelighed kan oftest koges ned til disse tre punkter:
1. Statuskoder
Når søgemaskiner besøger en hvilken som helst webadresse, vil de modtage en statuskode, der indikerer, hvorvidt der er noget at finde på netop denne adresse. Det er en maskines måde at forstå, om hjemmesiden fungerer.
De statuskoder vi arbejder med, befinder sig i fire kategorier:
2. Robots.txt
Dette er egentlig en ret simpel tekstfil, der ligger på rod-niveauet på jeres website. Den har dog en virkelig vigtig indvirkning på, hvordan Google læser dit indhold – eller måske nærmere om de læser dit indhold. I robots.txt-filen kan man nemlig forbyde Google (og andre søgemaskiner) at læse indholdssider eller hele mapper på ens hjemmesider.
Herunder et eksempel på, hvordan en robots.txt-fil kunne se ud:
3. Meta robots
Her er tale om en funktionalitet, der minder meget om robots.txt, men som ligger på hver enkelt side (fremfor at ligge samlet i en fil). Det er et lille metatag, som primært fortæller, hvorvidt Google må indeksere den pågældende side og følge de links, der er på den side.
Herunder er et eksempel på, hvordan et meta robots-tag kunne se ud:
Load-tid
Når tilgængeligheden er i orden, er load-tiden det klart vigtigste parameter på den tekniske front. Dine potentielle kunder er meget utålmodige, når de søger rundt på nettet, og det ved Google. Derfor vil de også nedprioritere sider, der loades for langsomt. Dette er især blevet vigtigt, eftersom store dele af trafikken foregår på mobilen, hvor det at browse ofte også foregår på knap så hurtige forbindelser, eksempelvis en langsom 3G.
Herunder nævner vi et par tiltag, der kan optimere load-tiden på jeres website:
AMP
AMP står for Accelerated Mobile Pages og er et koncept, der forbedrer mobiloplevelsen markant – og noget som Google er meget engageret i. AMP virker i teorien responsivt på tværs af alle skærmstørrelser, men i praksis benyttes det kun på mobiltelefoner. Når man laver en AMP-version af sine sider betyder det, at de er bygget op i et “framework”, der minder om almindelige kode – bare i en begrænset (og derfor lettere) version.
CDN
CDN står for Content Delivery Network og er services man kan benytte, hvor hele eller dele af ens kode bliver hosted af en anden udbyder (kunne eksempelvis være Google). Så sørger denne udbyder for at levere koden, når en bruger besøger jeres hjemmeside. Fordelene er, at denne udbyder ofte har nogle kraftigere servere til at levere koden hurtigere og at koden kan leveres fra den server, der er tættest på brugeren. Er den besøgende eksempelvis fra Danmark, vil koden bliver leveret fra en europæisk server, men er brugeren fra Florida, vil koden blive leveret fra en amerikansk server.
Caching
Browser Caching er når man tillader browseren (og Google) at gemme udvalgte ressourcer lokalt, så disse ikke skal loades hver gang. Det kan eksempelvis være CSS-filer, JavaScript-filer og billeder. Dette kan hjælpe ekstremt meget på load-tiden, da disse ressourcer ofte er dem, der tynger websitet meget. Her bestemmer man selv, hvor lang tid browseren må gemme ressourcerne, før de skal hente en frisk kopi fra din server.
Er der tale om meget grundlæggende elementer (som eksempelvis et logo) kan denne med fordel sættes til flere dage, da det er usandsynligt, at det skulle ændre sig så ofte.
HTML, CSS og JavaScript-kode
Ovenstående tre kodesprog er dem, der primært anvendes til frontend. Det er med andre ord det, som skaber det resultat, en normal bruger sidder og ser på, når vedkommende browser rundt på nettet.
Disse koder er yderst vigtige at have in mente, da man ofte (med den rette viden) får præcis samme resultat med mindre kode, hvis man blot kender kodesproget.
Eksempelvis ville følgende CSS-kode:
… kunne skrives således:
Her er 78 tegn nedbragt til 29, hvilket er under halvdelen. Selvom de 49 tegn, der er sparet væk, ikke udgør særlig mange bytes, vil det have en mærkbar betydning, hvis der tænkes sparsomt, hver gang et stykke kode skrives. Det handler både om at få skåret til i det stykke kode, der benyttes, og om at få ryddet op i det, der ikke benyttes.
Når koden skrives, angives rækkefølgen således, at man starter med toppen og følger urets retning.
Rich Snippets
Her er tale om et koncept inden for teknisk SEO, hvor dele af vores indhold indrammes med koder, der fortæller Google mere præcist, hvad indholdet er. Dette skal gøres, fordi Google trods alt blot er en maskine, der ikke altid forstår helt præcist, hvad det er for noget indhold, vi præsenterer.
Herunder er nogle af de mest populære rich snippets.
Anmeldelser
Hvis man opmarkerer information omkring sine anmeldelser, vil man have mulighed for at få vist stjerner ude i søgeresultaterne, som afspejler ens samlede vurdering. Dette er uden tvivl en af de største fordele, man kan få fra Rich Snippets, da det giver ekstremt meget troværdighed – samt en højere klikrate – at have anmeldelser ude i søgeresultatet. Og både en troværdig hjemmeside og en høj klikrate er godt for SEO. Herunder er et eksempel:
Events
Afholder man events, hvilket kan være alt fra informationsaftener til kurser, kan disse opmarkeres som Rich Snippets. Her vil man i søgeresultatet kunne få vist de næstkommende events.
Artikler
Arbejder man med artikler som eksempelvis nyheder eller blogindlæg, kan disse opmarkeres med overskrift, teaser-tekst, dato og billede. Gør man dette, vil artiklen have chance for at blive vist med flere informationer i søgeresultatet – som eksempelvis med billede og dato, som supplement til det ordinære resultat.
Produkter
Driver man en webshop, er opmarkering af produkter et must-have som en del af SEO-arbejdet. Det fortæller nemlig både Google noget om dit udvalg, som generelt hjælper på placeringerne – men det giver også Google mulighed for at vise (direkte i søgeresultatet) hvor mange produkter din webshop kan tilbyde.
Billede/video
Det er også muligt at opmarkere helt enkeltstående elementer som eksempelvis en video eller et billede, som du viser på den pågældende landingsside. Det vil kunne betyde, at et udvalgt billede eller en udvalgt video bliver benyttet i selve søgeresultatet – hvis Google anslår, at det er væsentligt nok.
Eksempel på Rich Snippets
Herunder kan du se et eksempel på rich snippets, som er lavet med microdata. Det er også muligt at levere disse data som JSON, hvilket kan være fordelagtigt for nogle websites.
Indeksering
Når en hjemmeside bliver indekseret, betyder det, at søgemaskinerne går den pågældende side igennem. I praksis går søgemaskinerne ind og gemmer alt indholdet på en side og afgør, hvad hjemmesiden handler om, samt hvilke søgeord, der er relevante at ranke på. En hjemmeside vil ikke komme frem i søgeresultaterne, før den er blevet indekseret.
Sådan får du indekseret din side
Den anbefalede metode til at få din hjemmeside indekseret er ved at få et link fra en anden side, som søgemaskinerne allerede kender til. Søgemaskinerne crawler (gennemgår) nemlig løbende alle hjemmesider, og når deres botter støder på et link, følger de det og crawler ligeledes den side, som linket peger hen til.
Brug interne links
Da botterne følger links, er det vigtigt at du har en god intern linkstruktur på din hjemmeside. På den måde gør du det nemlig muligt for søgemaskinerne at crawle alle dine sider og ikke kun enkelte sider.
Skal jeres website have en teknisk overhaling?
Som SEO-bureau har vi stor erfaring med at udpege, udbyde og prioritere tekniske fejl på et website. Bruger man blindt et værktøj til at finde de tekniske fejl, vil man i bedste fald prioritere forkert og i værste fald gøre noget, der skader brugeroplevelsen. I sidste ende kan det betyde, at man ikke påvirker hjemmesidens performance nævneværdigt – og som derfor ikke gavner søgemaskineoptimering.
Indhold (on page)
Indholdet er en ekstrem vigtig del af SEO, og man er nødt til at have erfaring med at skabe stærkt SEO-venligt indhold, hvis man vil opnå de dyrebare placeringer ude på Google. Da søgemaskineoptimering var et forholdsvist nyt felt, kunne man slippe afsted med at lave generiske, dårlige SEO-tekster, men Google har (heldigvis) udviklet sig meget siden da.
Nu er den gode SEO-tekst en tekst, hvor best practices fra søgemaskineoptimering er overholdt, samtidig med at man har den gode brugeroplevelse i tankerne. Indhold spænder dog meget bredere end “blot” den skrevne tekst, selvom dette er den vigtigste del.
I denne del vil vi gennemgå de faktorer, som afgør, hvor stærkt I står på indholdsdelen – eller onpage-SEO, som det også kaldes.
Tekstforfatning
Som nævnt er det selve teksten, der udgør den vigtigste del af indholdet i forhold til SEO. Tekstforfatning udgør derfor ofte en tredjedel af den samlede SEO-indsats, og det kan både inkludere tilretning (lettere omskrivning) af eksisterende indhold samt tilførsel af nyt indhold.
Herunder kan du læse om nogle af de ting, der har en stor SEO-mæssig betydning, når der kommer til udarbejdelse af SEO-venlige tekster. Det skal siges, at nedenstående ikke er et facit, men nærmere et godt udgangspunkt og et grundlag for at skabe den rette tankegang.
Længde
I søgemaskinernes verden er længde en kvalitet. Det er altså med andre ord bedre at skrive 1.000 ord i sin tekst, end det er at skrive 500 ord, når man arbejder med SEO. Der er en tydelig sammenhæng mellem, at dem, der ligger bedst placeret på Google, også er dem, der har en særdeles uddybende tekst om det pågældende område. Herunder kan du se, hvor mange ord de bedst rankende sider i rejsebranchen indeholder:
Kilde: Searchmetrics
Brugen af søgeord
Forestil dig, at Google skal finde ud af, hvilken af dine indholdssider, der er det bedste match, når en bruger har søgt på “kaffemaskine”. Hvis ikke én af dine sider benytter ordet “kaffemaskine” i en højere grad end resten, kan det være en umulig opgave for en maskine som Google. Derfor skal man benytte et primært søgeord ned gennem teksten et passende antal gange, når man arbejder med SEO. Ofte opererer vi med 2-3 % af det samlede antal ord.
Relaterede ord
Det er vigtigt at bruge nogle ord, der er tæt forbundne med det primære søgeord. Dette bruger Google til at dobbelttjekke, at man rent faktisk taler om emnet – og ikke bare remser søgeord op. Google bruger det dog også til at forstå betydningen af ordet, hvis det kan have flere betydninger. Laver man eksempelvis en side, der hedder “Biler”, vil Google kunne være i tvivl om, hvorvidt man skriver om Disney-filmen “Biler” eller biler som køretøj.
Vil man skrive en tekst om biler som køretøj, vil det være en god idé også at nævne ord som “motor”, “rat” og “hjul” etc. Vil man derimod skrive en tekst omkring Disney-filmen Biler, vil det være en god idé at nævne ord som “McQeeen”, “Bumle” og “Ronny Ræs”.
Overskriftstruktur
Når man bygger en overskriftstruktur, bruger man overskrifterne fra H1-H6 til at lave en hierarkisk opdeling af indholdet. Dette giver både brugeren og søgemaskinerne en mulighed for lettere at forstå indholdets omfang – og for hurtigere at kunne navigere gennem alt indholdet. Har man skrevet en lang omfattende tekst, kommer man ofte “helt ned” i et fjerde niveau (H4), hvor lettere artikler kun kommer ned i et andet niveau (H2).
Interne links
At have styr på sine interne links kan virke banalt, men ikke desto mindre er det et punkt, som ofte bliver glemt inden for SEO. Når du har en god linkstruktur, vil Google have nemmere ved at gennemskue, hvordan de forskellige indholdssider på din hjemmeside er koblet sammen. Når Google ved, hvad dit indhold er værd, har de også lettere ved at tilskrive dit site den rette SEO-værdi.
Linkstruktur
En god linkstruktur handler om at kunne sende brugeren (og Google) videre til relevante undersider. Et konkret eksempel på dette er vores side om SEO (dvs. denne side). Dette er nemlig en overside til undersiderne “linkbuilding” og “tekstforfatning”, da der er tale om forskellige discipliner inden for SEO, som er store nok til at have deres egen side. Vi skaber linkstrukturen ved at linke fra SEO-siden til de nævnte undersider og tilbage fra undersiderne til oversiden.
Ved at lave en hensigtsmæssig link-sti, kan både brugeren og Google navigere rundt på jeres side og forstå sammenhængen mellem forskellige emner. Og dette har stor SEO-mæssig værdi.
URL-struktur
URL står for Uniform Ressource Locator – og er kort sagt den webadresse, du skriver øverst i browserfeltet. Det er en god idé at overveje URL-strukturen fra begyndelsen, da ændringer i URL-stierne kan påvirke jeres placeringer på Google, hvis I ikke har styr på dem fra starten.
De vigtigste sider skal have de korteste stier
Når Google går jeres side igennem, vil de anse de øverste URL’er i strukturen for at være de vigtigste. Derfor er det essentielt, at jeres stærkeste indhold bliver placeret øverst i strukturen. Hvis vi benytter eksemplet fra tidligere, hedder URL’en for denne side “/seo/” – fordi den omhandler alle aspekter inden for SEO. Til denne side har vi en underside som omhandler linkbuilding – derfor vil URL’en for denne se således ud: “/seo/linkbuilding/”.
Benyt søgeord
Når du vælger en overskrift til en underside, vil denne overskrift automatisk blive inkluderet i URL – og dette har SEO-værdi. Derfor er det vigtigt, at du tænker over, at overskriften er så relevant som muligt i forhold til indholdet – så vil URL’en nemlig også automatisk blive det.
Drop fyldeord
Hvis du har sider med lange overskrifter og derfor lange URL’er, bør du skære ned i fyldeord, da det alligevel ikke skaber nogen SEO-værdi – tværtimod. Har du eksempelvis en side med overskriften: “3 fede par sneakers som du skal eje i 2019”, bør du korte URL’en ned til at være “fede-sneakers-2019”.
Visuelle midler
Når tekstforfatningen er lavet, skal den suppleres med nogle gode visuelle midler. Både fordi det har en positiv effekt SEO-mæssigt, men også fordi det vil skabe et bedre engagement fra dine besøgende.
Billeder
Det er helt klart det mest populære visuelle middel, da de fleste indholdssider helt naturligt vil bestå af billeder. Dette kan være alt fra produktbilleder til billeder af medarbejdere. Når man indsætter billeder i sit indhold, skal man huske følgende:
- Navngiv altid billede, så filnavnet er beskrivende. Det er kan eksempelvis være at kalde billeder for “kaffemaskine-til-kontor.jpg” frem for “DSC12032.jpg”.
- Angiv altid et alt-tag, når billeder implementeres i indholdet. Alt-tagget har til formål at beskrive indholdet af billedet og er oprindelig indført som en hjælp til blinde. Ofte minder det om filnavnet, men med mulighed for at være lidt mere uddybende. Det kunne være “Kaffemaskine med kværn som benyttes i åbent kontormiljø”.
Videoer
Det er blevet ekstremt populært at benytte video gennem de seneste par år. Den største bevægelse på videofronten kom, da det pludselig blev langt mere overkommeligt for virksomhederne at få produceret en professionel præsentationsvideo. De fleste moderne smartphones kan optage video, der er ganske egnet til webbrug.
De fleste vælger at benytte tjenester som Vimeo eller YouTube til at hoste deres videoer, og det vil vi som udgangspunkt også anbefale, da det ellers, i mange tilfælde, vil være ødelæggende for load-tiden. For det meste anbefaler vi, at man laver en YouTube-kanal med sine videoer, da YouTube er ejet af Google, og derfor må man forvente en større rækkevidde med sine videoer gennem Google, hvis man vælger YouTube.
Duplicate content
På dansk er duplicate content kendt som dobbelt indhold. Det vil sige, at det samme indhold fremstår på flere forskellige sider – det kan både være internt på din egen hjemmeside eller på andre sites.
Internt duplicate content
Selvom du kun har én hjemmeside, opfatter Google alle dine undersider som forskellige sites, i og med at de har forskellige URL-adresser. Det betyder, at du skal være meget påpasselig med at lade indhold gå igen på forskellige sider. Duplicate content er ikke godt for din SEO.
Vi oplever ofte, at duplicate content eksempelvis opstår på kategorisider og produktsider. Dette skyldes, at der bliver lavet nogle beskrivelser til disse sider, som godt kan gå igen – problemet er bare, at duplicate content er noget, som Google kan slå ned på.
Husk redirect
En anden måde, hvor duplicate content kan opstå internt, er hvis man både kan tilgå jeres hjemmeside på www.jereshjemmeside.dk og på jereshjemmeside.dk – uden at én af de to varianter bliver redirected. Når dette sker, tror Google, at der findes to identiske versioner af din hjemmeside, og dét kan skade din SEO. Så sørg for at få sat et 301-redirect op.
Eksternt duplicate content
Duplicate content behøver selvfølgelig ikke at være selvforskyldt. Det kan lige så vel være andre sites, som benytter dit indhold uden at spørge om lov. Har du eksempelvis en blog, er det ikke utænkeligt, at nyhedsmedier benytter dit materiale, hvis det passer ind på deres platform.
Andre hjemmesider må ikke kopiere dit indhold, hvis du ikke har givet dem tilladelse til det. Derfor kan du sagtens bede dem om at fjerne dit materiale fra deres site. Hvis det drejer sig om et blogindlæg, som du har skrevet, kan det godt være nyttigt for dig, at et medie vil bruge din tekst, da du kan få et link ud af det. Det kræver bare at det pågældende medie indsætter et canonical-tag. Ved at bruge dette tag, får Google en indikation om, hvor den originale version stammer fra.
Sådan bruges canonical-tagget
Lad os antage, at en marketingblog gerne vil benytte sig af vores Google Ads-univers. For at de kan gøre det, kræver det blot, at følgende html-kode bliver indsat på den side, hvor indholdet er:
Ved at linke over til den side, hvor indholdet oprindeligt stammer fra, med ovenstående tag, fortæller man søgemaskinerne, at det er dén side, der skal tilskrives al SEO-værdi.
Linkbuilding
Dette er den ældste af de sociale signaler, og stadig den absolut mest dominerende inden for søgemaskineoptimering. I rigtig mange SEO-strategier er der faktisk udelukkende fokus på denne under sociale signaler, da værdien af et link er langt mere værd end de resterende.
Når man arbejder med linkbuilding handler det om at “netværke” online. Det er et af de sværeste felter at få succes med, men det kan lade sig gøre i samtlige brancher, hvis man kombinerer godt indhold, interessant data og god timing.
Når man taler om linkbuilding kan man primært inddele det i tre kategorier.
Submission Linkbuilding
Her er tale om links, man aktivt kan poste rundt omkring på nettet. Dette kan være ved at oprette profiler eller lave kommentarer på relevante websites. Disse links er meget lette at skaffe, og derfor er værdien af dem heller ikke særligt stor. Hos Leadtime kender vi til de steder, hvor det har en reel betydning for jeres SEO.
Outreach Linkbuilding
Her kontakter man aktivt andre medier med håbet om, at de vil bringe ens indhold. Indholdet kan være alt fra dataindsamlinger til videoguides. Her er den gode relation med journalister og bloggere essentiel, hvis man skal have succes – hvilket er en udfordrende opgave. Rammer man dog den perfekte kombination af godt indhold, god timing og målrettede udsendelser, vil man opnå stærke relationer, der er guld værd i forhold til SEO. Da disse links er svære at skaffe, vil der også være ekstra meget værdi i at skabe netop disse.
PR Linkbuilding
PR-arbejde er ikke noget, SEO har patent på, da man laver PR i mange andre sammenhænge end SEO. Det er dog et ekstremt værdifuldt værktøj, som bør være en del af enhver ambitiøs SEO-strategi. Som SEO-bureau benytter vi denne form for linkbuilding til at skabe de absolut mest værdifulde links, der kan skabes – nemlig fra store troværdige medier.
Brand Mentions
Den sidste store del af de sociale signaler, og ikke mindst af SEO-optimering, er Brand Mentions. Når man som større virksomhed får en masse naturlig omtale, vil det ikke altid resultere i et link – og dette ved Google. Derfor begynder de i større og større grad at tilskrive værdi, hvis de kan se, at dit brand er nævnt på et større medie.
Der findes stadig ikke helt sikkerhed for, hvor unikt ens brand skal være, førend værdien bliver tilskrevet – hvornår er Apple eksempelvis et æble, og hvornår er det tech-virksomheden? Og hvornår er Den blå planet den planet, vi bor på, og hvornår er det Nordeuropas største akvarium?
For at afgøre dette, gør Google med al sandsynlighed brug af deres metode til at spore sammenhænge i teksten rent semantisk. Står der eksempelvis Apple i en tekst, hvor der samtidig står Fruit og Juice, er der tale om frugten. Står der derimod Apple i en tekst, hvor der samtidig står MacBook og iPhone, er der tale om tech-virksomheden.
Engagement
Engagementet er det fjerde væsentlige element i forhold til SEO-optimering – sammen med teknik, indhold og sociale signaler. Dette parameter spiller naturligvis meget mere ind, når man har opnået nogle forholdsvis gode placeringer – for før engagementet kan måles, skal der nemlig være trafik fra Google. Herunder vil vi komme ind på de to grundlæggende parametre til at måle engagement, som påvirker placeringen på Google.
Søgemetoder
I dag findes der flere måder, hvorpå vi kan foretage søgninger. I skal være bevidste omkring de forskellige søgemetoder, da det er muligt at optimere mod disse. Metoderne, der er tale om, er:
Desktop
Dette er den mest kendte måde at foretage søgninger på og typisk den, man retter sin SEO imod. Måden hvorpå dette gøres, er via regulær søgemaskineoptimering.
Mobil/tablet
Det er de samme SEO-virkemidler som gælder, når du skal optimere mod mobil og tablet. Til gengæld er det yderst vigtigt at dit site er responsivt, således at det stadig er let for brugeren og for Google at navigere rundt på sitet via mobil eller tablet.
Taleassistenter
Den sidste nye søgemetode er tale. Efter at Googles taleassistent, Google Home, har indtaget det danske marked, vil flere og flere bruge denne til at foretage søgninger. Det betyder i praksis, at virksomheder skal tænke over at søgeoptimere mod talesprog, i stedet for blot at gøre det mod skrivesprog – som det har været hidtil. Herunder ses forskellen på talesprog og skrivesprog:
- Talesprog: Audi A3 2019 pris
- Skrivesprog: Hvad koster en Audi A3 fra 2019?
Metatekster
Metatekster er meget afgørende for dine besøgendes førstehåndsindtryk og er derfor en vigtig del af SEO. Det er nemlig de linjer tekst, som kommer frem, når brugere søger efter dit produkt på Google. Gode metatekster kan være altafgørende for din CTR. Herunder er et eksempel på, hvordan en metatekst kan se ud:
Metabeskrivelse
Metabeskrivelsen er til for at give en lidt dybere indsigt i, hvad siden egentlig handler om. Beskrivelsen er, ligesom titlen, med til at “lokke” besøgende ind på din side og udgør følgende del af metateksten:
Selvom beskrivelsen ikke har samme blikfang som titlen, så er den vigtig. For når først din titel har fanget brugerens opmærksomhed, skal beskrivelsen bruges til at sælge sidens indhold yderligere, så klikket kan komme i hus.
Antal tegn
Når det kommer til metabeskrivelsen, er der flere tegn at gøre godt med – sammenlignet med metatitlen – for du har nemlig 160 tegn. På de 160 tegn skal du overbevise brugeren om, at det er din side, som er den rette for dem at besøge.
Gode råd
- Benyt primære og sekundære søgeord i beskrivelsen
- Udarbejd unikke beskrivelser til alle sider
- Betragt beskrivelsen som reklame for din side
- Brug ikke mere end 160 tegn
Rich snippets
Det primære formål med rich snippets er at sørge for, at din metatekst får mere opmærksomhed, når den kommer frem i søgeresultaterne (SERP). Her er et eksempel på en rich snippet:
I ovenstående eksempel er det antallet af anmeldelser samt scoren, som er trukket ud fra Trustpilot. Nogle af fordelene ved denne type rich snippet er:
- Stjernerne skaber blikfang blandt de øvrige søgeresultater
- Metateksten fylder mere i søgeresultatet
- De mange positive anmeldelser skaber troværdighed
Dette er blot én type rich snippet. Der findes mange forskellige, som egner sig godt til hver deres formål. Her er nogle af de mest benyttede:
Anmeldelser
Der er forskellige typer af anmeldelser, som kan blive benyttet i rich snippets. Det kan være det summerede antal anmeldelser, som i ovenstående eksempel. Det kan også være en anmeldelse af et enkelt produkt – eksempelvis hvis du har en webshop.
Events
Hvis du har en virksomhed, som løbende afholder arrangementer, så er denne type rich snippet oplagt. Du har nemlig mulighed for at vise kommende events med titel, tidspunkt og sted direkte i søgeresultatet. Dette benytter koncertarrangører sig eksempelvis meget af.
Produkter
Hvis en potentiel kunde søger efter et specifikt produkt, som du har i din webshop, kan en beskrivelse af produktet samt brugeranmeldelser blive vist i søgeresultatet.
Video
Hvis du har en video, som beskriver det emne, din side omhandler, så kan du ligeledes få den fremhævet. Dette er et super godt redskab til at skabe opmærksomhed i SERP.
Adresse
Hvis du har en fysisk butik, kan du bruge rich snippets til at vise din firmaadresse i søgeresultaterne. Dette er især en fordel, når potentielle kunder, som bor i nærheden af dig, søger efter din forretning.
Sådan benytter du rich snippets
For at Google kan vide, at du har indhold, som du gerne vil have indsat som rich snippet, kræver det at du markerer indholdet med et kodestykke. Dette kodestykke kaldes for microdata og tager udgangspunkt i regulær html-kode. Herunder har vi lavet et eksempel, som skal vise en anmeldelse i form af en rich snippet:
Selvom du markerer dit indhold med det formål at få det vist som rich snippets, så er det ingen garanti for, at det sker. I sidste ende er det nemlig Google, som afgør, hvorvidt dine rich snippets skal vises i SERP eller ej.
Responsivt design
I en tid, hvor der bliver foretaget flere søgninger på mobilen, end der gør på computeren, er responsivt design blevet både et buzzword og en vigtig del af SEO. At have et responsivt design på sin hjemmeside betyder i praksis, at hjemmesidens design tilpasser sig alle skærmstørrelser. På den måde fremstår din hjemmeside pæn og nydelig – både på desktop, smartphone og tablet.
Et responsivt design har stor indflydelse på den samlede brugeroplevelse af dit site, men der er bestemt også fordele ift. SEO, da Google har indført Mobile-first indeksering. Det betyder, at alle websites fremover vil blive vurderet ud fra mobilversionen af deres hjemmeside. Google vil derfor tilskrive hjemmesider værdi ud fra, hvor godt deres hjemmeside fungerer på en smartphone. Hjemmesider bliver bl.a. vurderet på følgende parametre:
Brugervenlighed
Som tidligere nævnt er brugervenlighed vigtigt. Hvis din side ikke er til at finde rundt i på mobil eller tablet, vil dine besøgende ikke bruge mange sekunder på din hjemmeside. Det er både dårligt for din forretning og for din SEO. Google registrerer, hvor lang tid dine besøgende bruger på siden. Hvis de bruger meget kort tid, anser Google din hjemmeside for at være et dårligt resultat i forhold til det, som den besøgende har søgt efter. I forhold til SEO vil dette påvirke dine placeringer negativt. Hvis din side omvendt fungerer til UG og dine besøgende gerne vil bruge tid på den, så belønner Google dig for det i form af bedre placeringer.
Hastighed
Tid er gået hen og blevet en mangelvare. Dermed er det også de færreste af os, der har tålmodighed til at vente på, at en hjemmeside loader færdigt. Derfor er din hjemmesides hastighed en vigtig del af SEO. Det er vigtigt, at elementer som billeder, CSS, HTML, JavaScript bliver komprimeret, så de ikke sløver hjemmesidens loadtid. Jo hurtigere din hjemmeside er, jo bedre er det i dine besøgendes og Googles øjne, og jo bedre er det dermed for din SEO. Du kan benytte Googles værktøj PageSpeed Insights til at få et overblik over, hvor dit site kan forbedres. Du får tildelt en score fra 1 til 100, hvor 100 er det bedste.
Menustruktur
Da alle elementer bliver mindre på smartphone og tablet, er det vigtigt at have en menustruktur, som er til at overskue på en mindre skærm. Derfor skal du overveje, hvilke menupunkter, der er de vigtigste for dine brugere samt skære dem fra, som ikke er.
Klikbare elementer
Din hjemmeside skal selvfølgelig have links og knapper, som de besøgende kan bruge til at navigere rundt på siden, men det er en god idé at være påpasselig. Undgå at lade for mange klikbare elementer komme for tæt på hinanden, da det er lettere at klikke forkert på en touchskærm.
Pogo-Sticking
Udtrykket stammer fra en kængurustylte, der som en metafor beskriver, når en søgende med det samme “hopper tilbage på Google”, efter at have klikket ind på et resultat. Det er fra Googles side en af de bedste måder at “syreteste”, hvorvidt et resultat rent faktisk er godt. Hjemmesiden er jo i første omgang blevet belønnet for at opfylde de parametre på teknik, indhold og links, som Google værdsætter – men nu bliver den endelige test så lavet: Er det lavet på en måde, så brugeren også værdsætter det?
Hvis det er, vil det gøre, at man kan stige de sidste hårde placeringer ude på Google. Hvis det ikke er, vil man formentlig miste de hårdt optjente placeringer.
Dwell Time
Oversat til dansk betyder det dvæletid eller opholdstid, hvilket er den tid, en bruger befinder sig på websitet, før de eventuelt vender tilbage på Google. Denne bliver benyttet i kombination med Pogo-Sticking. Det betyder, at hvis en bruger klikker ind på din hjemmeside, benytter et par minutter for så at klikke tilbage på Google, vil det ikke blive vurderet at være slemt – fordi Google ved, at mange forbrugere tjekker flere udbydere.
Så et Pogo-Stick er ikke “bare” et Pogo-Stick. Der findes flere grader af det, som er baseret på Dwell Time.
Bounce Rate
Det har længe været tale om, hvorvidt metrics om Bounce Rate fra Google Analytics skulle have indflydelse på, hvordan Google så engagementet på vores hjemmeside i forhold til SEO. Dette føler vi os dog helt sikre på ikke er tilfældet, hvilket er baseret på følgende tre grunde:
1) Bounce Rate kan let manipuleres
Laver man Event Tracking ved hjælp af Google Tag Manager eller lignende, vil disse events kunne påvirke Bounce Rate. Dette kan eksempelvis være et event der bliver aktiveret ved ekstremt lette handlinger som eksempelvis ved scrolling.
2) Ikke alle har Google Analytics
Selvom Google Analytics er et meget udbredt statistikværktøj, er det ikke alle, der benytter det. Nogle benytter andre værktøjer som eksempelvis Adobe Analytics. Derfor ville Googles vurderingsgrundlag forsvinde på en række websites. Det vil i teorien også kunne få folk til at stoppe med at bruge Google Analytics, hvis deres Bounce Rate var højere end gennemsnittets.
3) En høj Bounce Rate er ikke nødvendigvis dårligt
Bounces er ikke kun, når folk klikker tilbage til Google. Bounces kan lige så vel være, hvis folk lukker browseren eller klikker på et link, der peger videre til en helt tredje hjemmeside. Er man en sammenligningstjeneste vil man risikere at have en meget høj Bounce Rate, fordi størstedelen af ens brugere vil klikke videre til et af de præsenterede firmaer. Lander man på en side med kontaktinformationer, vil mange formentlig lukke browseren, fordi formålet “bare” var at finde netop de kontaktoplysninger.
SEO-værktøjer
Herunder får du et indblik i nogle af vores absolut favoritværktøjer, når vi arbejder med SEO.
Accuranker
Med Accuranker får du hurtigt et fyldestgørende overblik over, hvordan du ligger placeret på de søgeord, som du indsætter i værktøjet. Derudover kan du se antal månedlige søgninger på de pågældende søgeord samt sammenligne dine resultater med konkurrenternes.
Accuranker starter fra 71$ om måneden.
Ahrefs
Ahrefs er et oplagt værktøj at benytte i forbindelse med online analyser. Du kan nemlig både benytte Ahrefs i forbindelse med konkurrentanalyser, søgeordsanalyser, linkanalyser og meget mere.
Ahrefs starter fra 99$ om måneden.
Google Search Console
I Google Search Console får du et indblik i, hvordan dit website performer. Hvis der er sider, som Google af en eller anden årsag ikke kan læse, så får du en fejlmeddelelse, så du har mulighed for at rette op på problemet. Du kan ligeledes benytte Google Search Console til at teste hjemmesidens mobilvenlighed og forbedre den.
Google Search Console er et gratis værktøj.
Google-opdateringer
Gennem tiden har Google løbende opdateret deres algoritme med det formål at styrke brugeroplevelsen. Men algoritmeopdateringerne har også haft stor betydning for folk, der arbejder med SEO.
Herunder får du et indblik i nogle af de vigtigste ændringer, som Google har foretaget.
Google Panda (2011)
Google Panda-opdateringen er et filter, som har til opgave at forhindre, at sider med indhold af lav kvalitet kan ranke i toppen af søgeresultaterne. Panda bliver løbende opdateret for at holde hjemmesider med dårligt indhold i skak.
Google Top Heavy (2012)
Top Heavy-opdateringen blev til for undgå, at hjemmesider, der er fyldt med reklamer i toppen af siden, får lov at være godt placeret i søgeresultaterne.
Google EMD (2012)
EMD står for “Exact Match Domain”. Ideen med denne algortimeopdatering er at forhindre sider i at ranke godt, udelukkende fordi deres søgeord indgår i domænenavnet. Det kan eksempelvis være, at du har domænet nikesko.dk. I skrivende stund er der 14.800 danske søgninger på “Nike sko” om måneden. Det vil sige, at du før EMD var i stand til at få mange besøgende, på trods af indholdet var af lav kvalitet. I dag tæller indholdet højere end domænenavnet.
Google Penguin (2012)
Google Penguin-opdateringen blev indsat, da flere og flere sites begyndte at ranke godt, grundet en masse referring spam-links, som de havde købt sig til. Disse spam-links kan også peges hen til andre sider, og derfor skal I løbende holde øje med, om der er nogle spam-links i jeres linkprofil.
Google Hummingbird (2013)
Hummingbird har gjort søgeforespørgsler mere præcise. Tidligere var det sådan, at når du skrev en sætning i Googles søgefeltet, blev ordene bearbejdet hver for sig. Denne opdatering har gjort, at Google er blevet bedre til at forstå meningen med sætningen – i stedet for at isolere ordene.
Google Pigeon (2014)
Google Pigeon blev til for at styrke søgeresultaterne ud fra din lokation. Hvis du eksempelvis søger efter en fysioterapeut, vil du først få vist resultater for dem, som er tættest på dig, da de med stor sandsynlighed har størst relevans.
Google Mobile Friendly (2015)
Google Mobile Friendly, også kendt som Mobilegeddon, blev til med det formål at belønne sider, som er mobilvenlige, med bedre placeringer. Ændringerne i placeringerne var, for nogen hjemmesider, signifikante. Derfor refereres der den dag i dag til opdateringen som “Mobilegeddon”.
Google RankBrain (2015)
RankBrain er det første tegn på Artificial Intelligence i Googles algoritme. Da Google hver dag får søgeforespørgsler i variationer, som søgemaskinen ikke er stødt på før, kan der være brug for et kvalificeret “gæt”. Her kommer RankBrain ind i billedet. RankBrains job er altså at sørge for, at du får det bedst mulige resultat, når du foretager en søgning.
Google Fred (2017)
Fred blev født i 2017 og er ikke én bestemt algoritmeopdatering. Fred er faktisk en fællesbetegnelse for alle nytilkomne algoritmeopdateringer, som ikke bliver navngivet. Det vil sige, at Fred altid er den nyeste algoritmeopdatering som ikke har fået et andet navn.
Mobile Speed (2018)
I sommeren 2018 rullede Google en opdatering ud, som gjorde, at hjemmesiders placeringer på mobilen blev påvirket af, hvor hurtigt deres side loadede på mobilen. Denne opdatering blev primært skabt for at straffe de sider, som performer værst på mobilen.
Ønsker I uddybende information?
Nu har vi givet et “lille” indblik i den viden, vi som SEO-bureau har oparbejdet efter 11 år i SEO-branchen. Det er viden som denne, der gør, at vi tør kalde os SEO-eksperter i et felt, hvor SEO-ekspert ellers er blevet en titel, lidt for mange tager på deres skuldre. Denne viden kommer jer til gode, hvis I vælger os som SEO-bureau eller til at lave en SEO-analyse eller SEO-handlingsplan.
Vi sidder altid klar på telefon 70 70 28 70 til at tage en gratis og uforpligtende snak om SEO-optimering – og hvad vi tænker, at et SEO-bureau som os kan gøre for lige netop jeres virksomhed.
Anmeldelse af Leadtime
Dedikeret SEO Bureau
"Vi har hos Alpha Security A/S gennem flere år arbejdet med Leadtime. Service og opfølgning har altid været i top. Aftalte tiltag er blevet implementeret hurtigt og professionelt. Og ikke mindst har de evnet at forklare, hvad de laver for os og hvordan tingene virker. På et sprog så også vi ikke-teknik nørder kan forstå det"
-
Sociale signaler
Når vi nævner det tredje element som “sociale signaler”, er det også det, man har kaldt “links” gennem mange år. Google har dog udviklet deres algoritmer, så de ikke udelukkende kigger på links, men også andre former for sociale signaler, når det kommer til SEO. Herunder gennemgår vi de sociale signaler, der har en indflydelse på, hvor godt jeres hjemmeside ligger placeret ude på Google.