Få en gennemgang af jeres Google Ads konto
Google Ads er en investering, men det kræver den rette opsætning, før den giver gevinst. Hos Leadtime er vi specialister i Google Ads. Vi har dedikeret os til disciplinen i + 12 år, og har været Google Partner siden 2011.
Særligt har vi dygtiggjort os i komplekse kunderejser. Vi ved, hvad der skal til for at trodse en længere beslutningsproces og hive kunden tilbage i loopet, hvor de får lyst til at handle med netop jer.
Ønsker I at få en uforpligtende snak med en af vores Google Ads-eksperter? Udfyld formularen her på siden, så hører I fra os inden for 24 timer i hverdage.
Opnå jeres fulde Google Ads potentiale
For at opnå jeres fulde potentiale, behøver I et 360 graders Google Ads.
Hos Leadtime høster vi ikke kun de – for Google Ads specialister – lavthængende frugter, der ligger i førsteklasses Google Ads opsætning og optimering af jeres online annoncering. Vi arbejder også med de mere omfattende, og ofte mest vækstskabende, parametre.
Dybdegående arbejde med alle brugerens touchpoints, kan ofte udløse et enormt potentiale, på søgeord, som kun de færreste virksomheder kan konkurrere på.
Vi er ikke bare kontoansvarlige, vi er strategikere
Når vi påbegynder et nyt samarbejde, som indebærer drift af en Google Ads konto, lægger vi altid en slagplan for, hvordan vi får mest muligt ud af kontoen på kort sigt, såvel som på langt sigt. Strategien bliver udformet så den passer specifikt til jeres budget og målsætninger. Derfor anser vi i højere grad os selv som værende Google Ads strategikere end blot kontoansvarlige. Det er dér vi gør en forskel.
Vi forstår jeres forretning
Vi er et landsdækkende bureau med speciale i Google Ads, som prioriterer og investerer i forståelse af jeres forretning. Det gør vi i form af følgende proces:
1. Branche-research
Inden vi indleder et samarbejde med jer, udfører vi en overordnet branche-research. Formålet med dette er, at vi skaber os en bedre forståelse for jeres branche og jeres produkt.
2. Konkurrenters Google Ads
Dernæst tjekker vi op på jeres konkurrenter, for at få et indblik i hvor aggressivt de kører på med markedsføring, hvad de har succes med og hvad der skal til for at overgå dem.
3. Målsætninger og forventninger
Når vi dannet os et indtryk af jeres branche, jeres produkt og jeres konkurrenter, vil vi spørge ind til jeres målsætninger. På den måde kan vi vurdere, hvorvidt de er realistiske og hvad det vil kræve at opnå dem.
4. Oprettelse/optimering af kampagner
Når vi har gennemgået denne proces, har vores Google Ads eksperter det bedste udgangspunkt for at opsætte stærke kampagner og komme bedst muligt fra start.
Google Ads der styrker alle jeres kanaler
Google Ads skal harmonere med resten af jeres markedsføring og skabe synergi. Benytter I jer eksempelvis af søgemaskineoptimering er det ofte her jeres kunder søger information, mens at Google Ads i højere grad er købsorienteret. Kommer I frem, både på betalte placeringer og organiske placeringer, øges sandsynligheden markant for, at den besøgende klikker sig ind på jeres side.
Datadrevne Google Ads-kampagner
Google Ads skal ikke bygges på mavefornemmelser men derimod data og erfaringer. Gennem vores mange års arbejde med Google Ads, har vi opbygget os et solidt vidensgrundlag, som skaber de bedste forudsætninger for, at I får succes med jeres kampagner.
Udvalgte Google Ads kunder
Google Ads kan blive en ekstremt effektiv indtjeningskanal for jer, hvis det bliver gjort rigtigt. Hos Leadtime har vi, som Google Ads, den know-how der skal til for, at I kan få succes med online annoncering.
Mere end 12 års erfaring med Google Ads
Vi er et marketing-hus fyldt med Google Ads certificerede specialister inden for bl.a. søgeannoncer, displayannoncer og mobilannoncer. Derfor kan I vide jer sikre på, at vi har styr på alt hvad der indbefatter Google Ads.
Google Partner siden 2011
Vores Google Partner-certifikat er et blåstempel fra Google på vores evne til at opretholde et højt optimeringsresultat og dermed øge effektiviteten for vores kunder. Certifikatet gives kun til virksomheder, som lever op til visse krav, der beviser virksomhedens brug af og kompetencer indenfor Googles annoncerings-værktøjer.
Vi tager vores egen medicin
Som jeres Google Ads benytter vi samme teknikker, som vi har haft succes med på vores egne sites. Det betyder at vi kommer til at arbejde med jeres konto, som var det vores egen. Dermed skal I ikke bekymre jer om, at vi bruger ressourcer på at eksperimentere – vi har nemlig allerede bevist effekten af vores metoder.
Hver måned vil I modtage en rapport over de resultater, som annonceringen har medført. Så kan I løbende følge med i, hvor stor en effekt kanalen har for jeres forretning. Udfyld formularen herunder for at høre mere.
Fem spørgsmål, I bør stille jeres Google Ads specialister
1. Kan jeg få adgang til vores Google Ads konto?
I bør for god ordens skyld kræve, at jeres bureau giver jer adgang til selve kontoen, så I dermed har fuld gennemsigtighed for jeres forbrug og resultaterne heraf. I kan f.eks. kræve læseadgang til jeres Google Ads konto, dette kræver blot, at I har en Google konto (f.eks. en Gmail).
2. Hvordan måler I effekten af vores online annoncering?
Måling og sporing på effekten af jeres markedsføringskroner bør altid være en integreret del af den service jeres bureau leverer, dette kan f.eks. gøres via Google Analytics og opkaldssporing.
Effektmåling af Google Ads kampagner skal ikke bero på mavefornemmelser og antagelser, men fakta. Dygtige bureauer der arbejder med Google Ads vil altid kunne dokumentere effekten af jeres kampagner.
3. Hvilke referencer har I?
Ét er hvad bureauet siger om sig selv, noget andet er kundernes oplevelser. Seriøse bureauer bør altid have både referencekunder og udtalelser fra disse direkte tilgængeligt på deres hjemmeside, og i mange tilfælde også casemateriale på udførte kampagner.
4. Er I certificerede Google partnere?
Når et bureau er Google Partner, er det et udtryk for, at de følger Googles retningslinjer og derved bliver anerkendt for det. Formålet med Google Partner-programmet er at hæve kvaliteten af og tilliden til bureauet.
5. Kan I hjælpe os med andet end Google Ads?
Når I vælger bureau, bør I også overveje at stille spørgsmålet “Hvad kan I ellers tilbyde og hvordan kan I hjælpe med at udvikle vores forretning?”. Som bekendt er Google Ads ikke den eneste kanal til online markedsføring.
Derfor vil det også være relevant for jer, om jeres Google Ads også kan tilbyde jer søgemaskineoptimering og markedsføring på sociale medier, til i samarbejde med jer at udvikle jeres forretning yderligere.
GOOGLE ADS UNIVERSET
Her giver vi dig et “lille” indblik i vores viden inden for Google Ads
Julie Filstrup – Google Ads siden 2009
Grundlæggende om Google Ads
Google Ads er primært kendt for at være de fire første resultater, der dukker op ved en Google-søgning. Google Ads dækker dog langt bredere end dette, da Google Ads også har hele deres Display-sektion, som dækker over bannere på mange tusinde hjemmesider og videoannoncer på YouTube.
Da Google Ads er et auktionshus, hvor hvert klik koster penge, handler det om at ramme målgruppen så præcist så muligt og konstant gå efter de mest købeklare kunder.
Betaling
Google Ads er klassificeret som et PPC-medie, hvilket står for Pay Per Click, hvilket i store træk også stadig er rigtig. Google Ads har dog udviklet sig til at arbejde med flere modeller for betaling, hvilket vi i dette afsnit vil komme nærmere ind på.
Kvalitetsresultat
Dette er et kvalitetsparameter, som har en indflydelse på klikprisen. Kvalitetsresultatet (også kendt som Quality Score på engelsk) udregnes for hvert enkelt søgeord, og kan påvirke hvert søgeords pris i en positiv eller negativ retning – alt efter om kvalitetsresultatet er godt. Kvalitetsresultatet defineres på en skala fra 1 til 10, hvor 10 er det bedste. Som Google Ads vil vi altid arbejde på at skabe det bedste kvalitetsresultat for alle jeres søgeord, så I opnår de lavest mulige klikpriser – det kan nemlig være forskellen på, om en Google Ads kampagne er succesfuld eller ej.
Kigger man, som Google Ads, på kvalitetsresultatet, vil man sige at;
- 1-5 ikke er acceptabelt
- 6-7 bør forekomme sjældent
- 8-10 bør være på langt størstedelen
Kvalitetsresultatet bliver primært bedømt ud fra disse tre faktorer:
Klikrate (CTR)
Klikrate (eller Click Through Rate) er en betegnelse for, hvor mange der klikker på din annonce – kontra hvor mange der har set den. Har man 100 visninger af en annonce, der giver ét klik, vil det resultere i en klikrate (CTR) på 1%. Får man en god klikrate (målt ift. de andre annoncører) vil man blive belønnet med et bedre kvalitetsresultat, da Google anerkender, at man har lavet en god tiltalende annonce.
Annoncerelevans
Her bliver annoncens indhold sammenlignet med søgeordet, og her skal der være en relevans. Sagt med andre ord; så skal søgeordet indgå i annoncens overskrift eller beskrivelseslinje (og gerne i begge to).
Destinationssideoplevelse
Her kigger Google på den side, vi har angivet som destinationswebadresse – altså den side som folk lander på ved et klik på annoncen. Her er der to parametre som spiller ind. Sidens indhold skal have relevans til søgeordet (ligesom annoncen skulle det) og siden skal leve op til nogle kvalitetsparametre i forhold til, hvordan den performer rent teknisk – har man eksempelvis en dårlig load-tid, vil det trække ned i det samlede kvalitetsresultat.
Ad Rank
Når vi kender til vores kvalitetsresultat for en enkelt side, kan vi udregne en Ad Rank, som er det parameter, vi i sidste ende bliver placeret efter. Ad Rank er bud * kvalitetsresultat. Har vi et kvalitetsresultat på 9 og byder 5 kr., vil vi have en Ad Rank på 45. Ad Rank betyder, at vi kan ligge bedre placeret end andre hjemmesider med et lavere bud, hvis vi har et bedre kvalitetsresultat.
Herunder kan du set et fiktivt eksempel på en rangering af Google Ads annoncører:
- 1. plads: Bud på 5 kr. * kvalitetsresultat på 9 = Ad Rank 45
- 2. plads: Bud på 5,5 kr * kvalitetsresultat på 8 = Ad Rank 44
- 3. plads: Bud på 6 kr. * kvalitetsresultat på 7 = Ad Rank 42
- 4. plads: Bud på 5,2 * kvalitetsresultat på 8 = Ad Rank på 41,6
Budget
Når vi først har fundet prisen for de enkelte søgeord, kan man sætte et budget der gør, at den ikke kan forbruge uendeligt på jeres kreditkort. Kigger man på det overordnet set, er der to måder, man kan arbejde med et fast budget i Google Ads – Google Ads’ budgetloft og manuelt styret budgetloft. Dem kan du læse mere om her:
Google Ads’ budgetloft
Her går vi ind og fortæller Google, hvor meget vi ønsker at bruge om dagen. Dette kan enten være for hele kontoen eller sat på de enkelte kampagner. Fortæller vi eksempelvis Google, at vi maksimalt vil bruge 30 kr. om dagen, vil det betyde, at kampagnen kun kan komme til at koste ca. 900 kr. pr. md. Kontoen vil godt kunne bruge mere end 30 kr. pr. dag, hvis der har været sparet op fra tidligere dage, hvor den eksempelvis har brugt mindre.
Manuelt styret budgetloft
Dette er sådan, et AdWords-bureau vil arbejde, og sådan vi arbejder som AdWords-bureau. Her sætter vi ikke et budgetloft hos Google, men vi sørger for manuelt at skrive op og ned, hvilket primært foregår ved at pause/aktivere søgeord og ved at byde anderledes på søgeord. Der kan dog også være andre metoder, vi kan justere på budgettet, hvilket kan være ved at inkluderer/ekskluderer baseret på geografiske og demografiske parametre.
Hvorfor skal det styres manuelt?
Grunden er, at du ellers overlader det til Google at vælge, hvad der skal pauses, når der ikke er penge nok. Forestil dig, at du kører to kampagner, der tilsammen maksimalt må bruge 100 kr. om dagen. Søgevolumen samt pris gør dog, at de sagtens ville kunne bruge 200 kr. pr. dag.
Lader vi Google styre budgettet, vil de oftest skrue lige meget ned for begge kampagner, så de begge får lov til at bruge ca. 50 kr. pr. dag. Men hvad nu hvis den ene kampagner performer dobbelt så godt? Altså den giver bedre ROI og profit.
Hvis et AdWords-bureau (som os) sidder og styrer det manuelt, vil vi kunne træffe den rigtige beslutning baseret på data samt viden om jeres forretning. Vi ved nemlig udmærket, hvilke søgeord der genererer konverteringer – og vi dykker ned i jeres forretning for at finde ud af, hvilke kunder der har den absolut højeste værdi.
Budregler
For at effektivisere en AdWords-konto har vi mulighed for at lave nogle automatiserede budregler. Dette bør håndteres af et AdWords-bureau, da det bør håndteres med forsigtighed. Hver gang vi smider noget af kontrollen over hos Google, skal vi huske på, at de tjener rigtig godt på det, hvis vi byder højt.
Budregler kan dog være et ekstremt effektivt redskab til at tilsikre den helt rigtige tilstedeværelse på Google AdWords.
To simple eksempler på budregler kunne være:
- Hvis et søgeord ligger dårligere end plads nr. 3, så byd op med 10 %
- Hvis et søgeord ligger bedre end plads nr. 1.5, så byd ned med 5 %
Der er selvfølgelig en række ekstra justeringer, som ikke ses i disse eksempler, men ovenstående to eksempler (eller varianter af disse) bruges også som del af det helt rigtige setup af automatiserede budregler for en konto.
Leveringsmetoder
Her kan man vælge mellem standard eller accelereret. Har primært betydning, hvis man bliver begrænset af budget. Hvis man dagligt bliver begrænset af budgettet, er det smartest at vælge standard, da Google så viser en sporadisk i løbet af dagen. Har man i stedet valgt accelereret, viser Google ens annoncer hver gang de er kvalificeret, indtil budgettet pludselig er brugt, og så bliver man først vist dagen efter igen.
Vil I vide, om I får nok ud af Google Ads?
Vi tager meget en snak med jer om potentialet for jer med Google Ads. Hvis vi får adgang til jeres konto, tager vi også gerne kig på, hvilke konkrete indsatser der kan øge jeres afkast fra Google Ads.
Struktur
Når det kommer til strukturen i Google Ads, er den vigtig at have et basalt kendskab til. Primært af den grund, at der findes nogle indstillinger som kun kan sættes på ét specifikt niveau. Det er generelt vigtigt at have den helt rigtige struktur i sin Google Ads kampagne, så man opnår det bedste overblik.
MCC
MCC står for My Client Center, og er primært noget, der benyttes af bureauer og konsulenter, der arbejder med Google Ads. Det er et system til at samle (og have overblik over) flere Google Ads konti – uden at skulle logge ind/ud hele tiden.
Det kan dog også give mening for nogle virksomhedsejere at have et MCC, hvis der eksempelvis opereres på flere markeder eller virksomheden er så skarpt opdelt i produkter eller services, at overblikket bliver bedre ved at opdele disse i flere konti.
Sub-MCC
Et Sub-MCC er egentlig “bare” et MCC og betegnelsen for dette, når det ligger inden under et andet MCC. Det betyder, at hvis I har et MCC i forvejen, vil vi som Google Ads anmode om at få det MCC ind i vores MCC som et Sub-MCC.
Strukturen kan altså se således ud:
- MCC: Leadtime
- MCC: Virksomhed
- Konto: virksomhed.dk
- Konto: virksomhed.se
- Konto: virksomhed.no
- MCC: Firma
- Konto: firma-ydelse1.dk
- Konto: firma-ydelse2.dk
- Konto: forretning.dk
- Konto: selskab.dk
- MCC: Virksomhed
Konto
En Google Ads konto er dér, alle kampagner ligger, og oftest har hver virksomhed én Google Ads konto. På konto-niveau er det meget basale indstillinger vi arbejder med som eksempelvis virksomhedsoplysninger og fakturering.
Kampagne
Når et bureau snakker om driften af Google Ads, kaldes dette også tit drift af Google Ads kampagner, for det er her det egentlige arbejde med Google Ads sker, og her de første spadestik til den helt rigtige struktur skal laves.
På kampagneniveau har vi især to meget essentielle egenskaber. Den første er, hvorvidt kampagnen skal være en search, display, videokampagne (eller lignende). Den anden er den geografiske målretning. Disse to skaber ofte incitamentet for at lave flere kampagner.
Der kan dog også findes andre incitamenter i forhold til at lave flere kampagner, da det kan skabe bedre overblik, hvis produktgrupper inddeles i separate kampagner.
Annoncegruppe
Dette er næste vigtige del af Google Ads strukturen, når man skal sætte den perfekte konto op. Dette er måske den vigtigste, da det er i annoncegrupper, at søgeord og annonce placeres for at skabe den helt rigtige relevans, der kan give det gode kvalitetsresultat for samtlige af søgeordene.
Det handler om at finde den helt rette mængde annoncegrupper (ift. de givne søgeord I ønsker at være præsenteret på) og få dem organiseret under kampagner, så overblikket bevares. Samler man for mange forskellige søgeord i samme annoncegruppe, kan det betyde et dårligt kvalitetsresultat. Samler man for få, kan det give unødvendigt meget administrationsarbejde.
Kanaler
Vi har allerede løftet sløret en smule for, hvad der findes af kanaler, da vi under kampagner nævner search, display og video. Google Ads er nemlig langt mere end “bare” de annoncer, man ser ude på Google ved en søgning. Herunder vil vi komme med en kort gennemgang af de forskellige kanaler.
Search
Dette er den mest kendte del af Google Ads, hvor man kan blive vist ved en relevant Google-søgning. På overfladen virker det meget simpelt, at man vælger en række søgeord, som man vil vises på, og så bliver man vist på dem. Det er dog en kende mere kompliceret end dette, da der findes forskellige søgeordstyper, som reagerer forskelligt.
Lad mig forklare herunder:
Broad Match
Hvis du indtaster et søgeord på helt almindelig vis (uden nogle parenteser eller specialtegn) vil man ikke kun blive vist på netop det søgeord. Broad Match betyder nemlig, at Google matcher det med ord, der minder om søgeordet. I nogle tilfælde er Google god til det, men i rigtig mange tilfælde, åbner det op for en lang række irelevante søgeord. Indtaster man eksempelvis et søgeord som legetøj, kan man blive fundet på ord som Fætter BR – fordi de to ord i Googles verden minder om hinanden.
“Phrase Match”
Sætter man sit søgeord i citationstegn, vil søgeordet blive matchet, hvis det står i en sætning. Indtaster man eksempelvis “rejser til tanzania” som søgeord, vil man også kunne blive fundet på “billige rejser til tanzania” og “rejser til tanzania og zanzibar” – men ikke “rejser med safari til tanzania” fordi den præcise sætning skal fremgå. Google har ikke lige så frie rammer som med Broad Match, da ordet skal stå der i sin oprindelige form (eller meget tæt på). Der må dog gerne stå noget både før og efter søgeordet.
+Modified +Broad +Match
Denne søgeordsform i Google Ads fungerer således, at alle ord med et plus foran skal stå i søgeordssætning. Der må gerne stå andre ord i sætningen og rækkefølgen er underordnet. Indtaster man søgeordet +rejser +tanzania vil man blive fundet på alle søgninger, hvor både rejser og Tanzania indgår. Det kunne være søgninger som “rejser til tanzania”, “billige tanzania rejser”, “hvornår rejser man til tanzania” etc.
[Exact Match]
Dette er en mest kontrollerede form i Google Ads, hvor vi meget præcist kan sige, hvad vi vil dukke op på. Her har Google (næsten) ikke at rykke med. Indtaster vi søgeordet [rejser] vil vi kun blive fundet, når følger søger på “rejser” – eller noget der ligger ekstremt tæt på – som kunne være “rejse” eller “rejsen”.
-Negative
Negative søgeord findes normalvis ikke på samme måde i søgeordslisten som de andre, da der er en særlig sektion i Google Ads til at håndtere disse. Det er en måde, hvorpå vi kan indtaste ord, som vi ikke vil findes på. Disse kan bruges rigtig effektivt til at forebygge betaling for en masse irrelevante søgeord. Sælger du eksempelvis rejser til Barcelona, men uden at tilbyde afgange fra Billund, ville du kunne indtaste “Billund Lufthavn” (eller måske bare “Billund”) som et negativt søgeord.
Display
Googles Display-netværk gør det muligt for dig at få vist bannere på mange tusinde hjemmesider, få vist reklamer i apps og få vist videoannoncer på YouTube. Dette er en ekstremt effektiv kanal til at opbygge et stærkere brand eller gøre opmærksom på et nyt innovativt produkt. Inden for Display-annoncering findes der en række målretninger, som et Google Ads vil bruge for at få annoncerne ud til den rigtige målgruppe. Dem forklarer vi her:
Søgeord
Her indtaster man en række søgeord, og så vil Google vise banneret på de sider, hvor søgeordet fremgår – og hvor der selvfølgelig samtidigt (af hjemmesideejeren) er placeret en bannerplads, som Google har råderet over.
Emner
Denne minder meget om søgeord. Google har blot grupperet en række søgeord under emner, så man hurtigere kan lave en målgruppe. Emner bruges ofte af os (som AdWords-bureau), hvis virksomheden vi arbejder for har en forholdsvis bred målgruppe. Arbejdes der inden for en mindre niche, er det sjældent den bedste fremgangsmetode.
Interesser
Her er målretningen vendt lidt om. I stedet for at have fokus på hjemmesiden, man befinder sig på, målretter man efter selve personen (baseret på vedkommendes historik). Målretter jeg eksempelvis mod tekniknørder, vil jeg ramme folk, der historisk har besøgt mange teknik-websites – også selvom de efterfølgende befinder sig på sider, som ikke omhandler teknik.
Målgrupper i markedet
Her baserer Google målgrupperne på brugernes senere søgehistorik. En målgruppe her er eksempelvis Mad til spæd- og småbørn, hvor Google vurderer, at dem, der er i den målgruppe, er købeklare, når det kommer til mad til spæd- og småbørn.
Custom Affinity
Her kan vi målrette mod folk, der har besøgt andre hjemmeside – eksempelvis dine konkurrenters. Dette kombineres med interesse-målretningen, så man eksempelvis kan angive fem konkurrenters hjemmesider og fem passende interesser. Det er ikke 100 % sikkert, hvordan Google helt præcist vælger at bygge målgruppen – altså om man blot skal matche ét af kriterierne eller om man skal matche flere. Vores overbevisning er, at Google prioriterer dem, der matcher flest af punkterne.
Custom Intent
Denne er nærmest identisk med Custom Affinity, men her kombineres hjemmesiderne blot med søgninger i stedet for. Man indtaster altså ikke interesser men konkrete søgeord (eller -sætninger), som folk skal have benyttet.
Remarketing
Remarketing i Google AdWords er også det, mange vil kalde Retargeting – hvilket det eksempelvis også hedder i Facebook-annoncering. Det er en metode, hvor man kan huske de besøgende, der har været på ens hjemmeside og målrette annoncer mod dem. Her kan man selv kontrollere, om de “bare” skal have været på hjemmesiden eller om de skal have besøgt en udvalgt side/sektion på hjemmesiden. Vi kan også selve kontrollere, hvor længe de skal “forfølges” med bannere – her kan vi både stopper efter en tidsperiode og når de udfører en udvalgt handling på hjemmesiden.
Remarketing er altså ikke “bare” remarketing. Det kræver snilde og et dygtigt AdWords-bureau, hvis man kun ønsker at lave remarketing over for den del af ens trafik, som rent faktisk har potentiale for at blive kunder.
Hør hvilke kanaler der kan være profitable for jer
Vi har stor erfaring med at udpege hvilke kanaler der egner sig bedst til forskellige formål. Vi tilbyder en uforpligtende snak, hvor vi vil rådgive jer i, hvordan I kan få mest muligt ud af jeres Google Ads annoncering.
Målretning
I Google Ads har man fantastiske muligheder for at målrette præcist mod ens målgruppe. Som Google Ads ved vi, at klikpriserne er så dyre, at det ganske enkelt ikke kan svare sig, hvis man ikke laver denne korrekte målretning, så der er skåret helt ind til benet.
Geografisk
Vi har nogle muligheder for at målrette geografisk, hvilket især er et effektivt værktøj, når det kommer til lokale virksomheder, der kun ønsker kunder i en radius omkring deres forretning. Det kan dog også bruges til landsdækkende kunder, der ønsker bedre tilstedeværelse i nogle områder, hvor ens målgruppe befinder sig. Det kan eksempelvis være områder med mange huse, hvis man sælger havemaskiner.
Geografisk kan vi målrette på følgende måder:
- Lande
- Byer
- Radius omkring et centerpunkt
- Tastatursprog
Demografisk
Vi kan også målrette på nogle demografiske parametre. Her skal vi dog være opmærksomme på, at Google ikke i alle tilfælde har den præcise data – og derfor vil det af og til være Google der “gætter” på, hvem du er – baseret på din adfærd online.
Vi har følgende muligheder for at målrette demografisk:
- Alder
- Køn
- Forælderstatus
- Husstandsindkomst
- Livsbegivenheder som eksempelvis nygift
Enhed
Det kan være yderst effektivt at differentiere sin Google Ads fra enhed til enhed. Som Google Ads har vi mulighed for at lave målretning baseret på, om man sidder på desktop, mobil eller tablet.
Tidspunkt
Man kan justerer budgivning på (eller synlighed af) annoncer baseret på, hvilken dag på ugen det er og/eller hvilket tidspunkt på dagen det er. Dette er især interessant for virksomheder, der har kampagner for deres fysiske butik med åbningstider. Her kan man sørge for, at kampagner der har til formål at få folk ned i butikken kun kører i åbningstiden – eller at disse erstattes med kampagner, der eksempelvis forsøger at få dem til at konvertere på webshoppen.
Formater
Der findes nogle forskellige formater i Google Ads, som benyttes på tværs af de forskellige kanaler. Herunder giver vi en gennemgang af de forskellige formater, som I skal arbejde med, hvis I ønsker at være synlige med Google Ads.
Tekstannoncer
Tekstannoncerne er det format, der bruges, når man arbejder med “Search” på Google Ads. Vores erfaring som Google Ads er, at det hos de fleste kunder er denne type annoncer de fleste forbinder med Google Ads.
Herunder vil vi beskrive formatet samt nogle af de muligheder, begrænsninger og udvidelse der findes til Google Ads tekstannoncerne.
Formatet
En standard Google Ads tekstannonce består af følgende elementer:
- Overskriftslinje 1
- Overskriftslinje 2
- Overskriftslinje 3
- Beskrivelse 1
- Beskrivelse 2
- Visningsadresse
- Landingsside
Muligheder
Der findes en række muligheder man kan bruge i sine annoncetekster, så de bliver væsentligt mere dynamiske – og derfor kan virke væsentlig mere aktuelle.
Keyword insertion
Her kan man få indsat det helt konkrete søgning, en bruger har lavet, ind i annonceteksten. Som vi har været inde på før, kan man ofte annoncere på brede søgeordsvarianter – og derfor kan Keyword Insertion være en idéel mulighed for at få AdWords-annoncen til at virke relevant. Man skal dog også være påpasselig, da man også kan få en annoncetekst, der lyder usammenhængende.
Formlen for Keyword Insertion er som følgende:
{KeyWord:Alternativt søgeord}
Det alternative søgeord efter kolon er det ord, Google benytter, hvis et søgeord eksempelvist er for langt til at stå i annonceteksten.
Der er også forskel på, hvordan man skriver selve ordet “KeyWord” – skriver man;
- {KeyWord} Vil Alle Startbogstaver Blive Store
- {Keyword} Vil kun det første bogstav blive stort
- {keyword} vil ingen bogstaver blive store
Countdown
Har man et event, kan man i sin annoncetekst vælge at få indsat en nedtællingsfunktion til netop dette event. Her ville man eksempelvis kunne skrive: deltag i vores event om X dage – og så sørger Google for at indsætte det antal dage til den dato, som du har angivet:
Formlen for Countdown er som følger:
{=GLOBAL_COUNTDOWN(“2018/12/31 16:59:59″,”da-DK”,5)}
Som det ses ovenfor består formlen af tre variabler:
- Dato og tidspunkt – Det er hvornår der skal tælles ned til
- Sprog – Det er sproget som skal bruges til at skrive eksempelvis “dage” eller “timer”
- Dage før – 5-tallet er, hvor mange dage før nedtællingen skal begynde
IF-sekvenser
En IF-sekvens er en måde, hvorpå man kan differentiere annonceteksten baseret på forskellige parametre. Det kan være baseret på, om folk har besøgt jeres hjemmeside før (og som dermed er på en remarketing-liste) eller efter hvilken enhed folk sidder på.
Det er ændringer, som man i princippet sagtens kunne lave med flere annoncegrupper, men i nogle tilfælde et IF-sekvenser bedre til ikke at skabe unødvendigt meget at vedligeholde i en AdWords-konto. Som Google AdWords-bureau er vores mål altid at skabe den mest overskuelige konto, og til dette formål bruger vi af og til IF-sekvenser.
Formlen for en IF-sekvens kunne se således ud:
{=IF(device=mobile, Book tid fra mobilen):Book tid online}
Formlen er altså bygget op således:
- Efter første parentes er der selve IF-sekvens (parameter=værdi)
- Efter kommaet er der teksten, som skal bruges, hvis IF-sekvensen er sand
- Efter slutparantesen er der teksten, som skal bruges, hvis den er falsk
Begrænsninger
Der findes også nogle begrænsninger i forhold til Google Ads annoncer – hvilket primært omhandler, hvad man må skrive i annoncetekster. Dette må ikke forveksles med, hvad man må ifølge markedsføringsloven i et pågældende land, selvom der kan være nogle overlap. Her er tale om retningslinjer, der er bestemt af Google, og det er derfor vigtigt, at du samtidig har styr på (og overholder) markedsføringsloven.
Maksimum antal tegn
Den mest kendte begrænsning i Google AdWords-annoncerne er det maksimale antal tegn, man kan benytte. Kunsten for os som et AdWords-bureau er at få alle de væsentlige budskaber ned i et forholdsvist lille annonceformat.
Herunder kan du se de maksimale antal tegn:
- Overskrift 1: 30 tegn
- Overskrift 2: 30 tegn
- Overskrift 3: 30 tegn
- Beskrivelse 1: 90 tegn
- Beskrivelse 2: 90 tegn
- Visnings-URL: 15 tegn + 15 tegn (opdelt af en skråstreg)
Konkurrenters navne (beskyttede varemærker)
Har man et beskyttet varemærke, kan man få det registreret hos Google, så man afholder andre annoncører for at benytte dette i deres annoncetekster. De må altså stadig gerne benytte firmanavnet som søgeord, så de kan få vist annoncer. De må dog ikke benytte firmanavnet i nogle af deres annoncer.
Udvidelser
Der findes en lang række udvidelser, man kan lave til tekstannoncer, som giver annoncen mere information omkring alt fra ydelser til tilbud. Herunder kan du se oversigten over annonceudvidelser:
- Undersider
- Information
- Websiteinfo
- Opkald
- SMS
- Adresse
- Pris
- App
- Anmeldelse
- Tidligere besøg
- Sælgerbedømmelser
- Kundebedømmelser
- Tilbud
hvis du ønsker at vide mere om udvidelser, kan du læse vores indlæg: Guide til Google Ads udvidelser
Responsive annoncer
Dette er et format, der har været gennem en stor udvikling de seneste år. Her fordrer man Google med tekst og billeder, og så “bygger” de selv et sæt bannere, der passer ind i alle de forskellige størrelser. Som Google Ads er det noget, vi anbefaler til mange kunder, da det kan være en forholdsvis stor omkostning at få lavet bannerdesign. Med de responsive annoncer kan et Google Ads (uden grafisk assistance) opsætte pæne annoncer med det rette budskab.
Videoannoncer
Her er vi ovre på YouTube, hvor annonceringen også sker gennem Google Ads – og eventuelt et Google Ads. Der er to primære formater inden for videoannoncer til YouTube, som vi gennemgår her:
TrueView
Dette format kender du med al sandsynlighed allerede – måske vidste du bare ikke, at TrueView var navnet. Det er de annoncer, man kan skippe efter fem sekunder. Det bliver kaldt TrueView, fordi man som AdWords-annoncør ikke betaler før videoen har spillet i 30 sekunder (eller halvdelen af videoen, hvis videoen er kortere end 30 sekunder).
Bruger man dette format, anbefaler vi som AdWords-bureau, at videoen er 60 sekunder (så man får det maksimale antal gratis sekunder) og at de første fem sekunder bruges på brand-navn og primær funktion.
Bumper Ad
Dette format adskiller sig ved, at det ikke kan skippes. Man skal altså se hele videoklippet, før man bliver sendt videre til den video, man ønsker at se på YouTube. Dette betyder også, at disse videoer er kortere – ofte 5-20 sekunder.
Bruger man dette format, skal man virkelig tilpasse længden ift. indholdet. Få skåret budskabet helt ind til benet, så videoen er kort, skarp og præcis. Folk bliver nemlig irriteret, hvis de skal “tvinges” til at se en video, hvis den ikke er skarp og præcis.
Annoncerotation
Som sidste punkt under formater, vil vi komme ind på begrebet annoncerotation. Det er ikke et format i sig selv, men en funktion der kan bruges til alle formaterne. Google Ads har en indbygget funktion til automatisk at sætte annoncer i rotation – så disse kan split-testes op mod hinanden.
Det kan eksempelvis være, at du opretter fire tekstannoncer til samme sæt søgeord (altså under samme annoncegruppe). Disse fire vil så vises tilfældigt og skiftende, og vi vil som Google Ads få data på, hvilke af annoncerne, der genererer den højeste CTR.
Denne funktionalitet er idéel ift. kontinuerligt at optimere jeres annoncetekster på de vigtige søgeord, hvor I gerne vil have en så stor andel af trafikken som muligt.
Ønsker I uddybende information?
Nu har vi givet et “lille” indblik i den viden, vi som Google Ads har oparbejdet efter 11 år i branchen. Det er viden som denne, der gør, at vi tør kalde os Google Ads eksperter i et felt, hvor Google Ads ekspert ellers er blevet en titel lidt for mange tager på deres skuldre. Denne viden kommer jer til gode, hvis I vælger os som Google Ads eller til at lave en optimering af jeres Google Ads konto.
Vi sidder altid klar på telefon 70 70 28 70 til at tage en uforpligtende snak om Google Ads – og hvad vi tænker, at et bureau med Google Ads-erfaring som os kan gøre for lige netop jeres virksomhed.