backlink-seo

Sammenligning af de 4 mest populære backlink checkers

En god og effektiv “backlink checker” til at spore indgående links er en essentiel del af alle SEO-bureauers værktøjskasse. Hvorfor? Fordi et SEO-bureau, der leverer strategisk linkbuilding, er afhængigt af at kunne komme tæt på et retvisende billede over sine kunders linkprofil. Det er afgørende at kunne måle og dokumentere effektiviteten af det linkbuilding-arbejde, der udføres for kunderne.

Flere SEO-eksperter har prædiket, at Ahrefs og Majestic SEO er de to linkværktøjer, som kan opsnappe flest indgående links. Kan det passe? – Vi har selv testet efter!

Hvilken backlink checker finder flest linkende domæner?

Målet med testen var at finde den backlink checker, som sammenlagt finder flest linkende domæner, der også kendes som “referring domains”. Følgende kandidater kom med i konkurrencen:

  • Ahrefs
  • Majestic SEO
  • Moz – Open Site Explorer
  • SEMRUSH

Vi har sammenlignet alle 4 linkværktøjer op imod Googles egen backlink checker, Google Webmasters. Her er resultatet af vores test:

Konklusion

Selvom ingen af de fire kandidater finder lige så mange links som Google Webmaster Tools, fandt vi i vores forsøg, at Ahrefs og Majestic SEO er de to bedste værktøjer til at finde links.

Forskellen var endda markant mellem de to bedste og de to dårligste: Ahrefs.com fandt 78%, Majestic SEO fandt 75%, MOZ 19% og SEMRUSH 19% af det antal links, som Google Webmasters fandt.

Bemærk dog, at MOZ.com og SEMRUSH ikke kun er backlink checkers men også tilbyder andre SEO-værktøjer. For eksempel har MOZ.com en fantastisk keyword-tracker, som hjælper med at holde overblik over udviklingen i organisk placeringer i søgeresultaterne.

Hvordan gjorde vi?

Testen tog udgangspunkt i et udpluk af vores kunder; i alt 18 websites. Vi har brugt Google Webmasters Search Console som pejlemærke. Vi er gået ud fra, at Google Webmasters kan finde alle links (linkende domæner). Se herunder:

Backlink Checkers vs. Google Webmasters

Vi har testet alle 4 backlink checkers på de 18 forskellige websites og noteret antal fundne links (linkende domæner) for hvert enkelt website. Dette antal har vi holdt op i mod antallet i Google Webmasters og omregnet tallene til procent. Dernæst har vi udregnet et vægtet gennemsnit af procenten for nemt at kunne sammenligne de 4 backlink checkers. Se tabellen herunder:

Hvorfor bruge en backlink checker, når man har Google Webmasters?

Fordi Google Webmaster Tools kun kan tjekke de domæner, man selv ejer. Når man arbejder med SEO, er det ikke nok at have overblik over linkprofilen på sit eget website. Man må nødvendigvis også kende til sine konkurrenters.

Udover at kunne give et detaljeret overblik over sin egen og konkurrenters linkprofil, kan en backlink checker:

  • Vise forholdet mellem indgående links og linkende domæner (referring domains)
  • Tjekke udvikling i nye links og tabte links
  • Tegne grafer over tilvæksten af nye links
  • Tjekke værdien af alle indgående links (domæne-rating)
  • Tjekke om indgående links er “follow” eller “no-follow”
  • Indikere om et indgående link er spammy (skadeligt)

Nogle backlink checkers tilbyder en række andre funktioner, som da kan være nyttige, men disse må anses for at være “ekstra fyld”.