2016 blev et rekordår for rejsebranchen

2016 blev året med den højeste indtjening blandt rejsebureauerne nogensinde. Danskerne er nået dertil, hvor en charterferie ikke er nok. Vi vil opleve verden på en ny og anderledes måde, dermed er de foretrukne rejsemål i højere grad blevet mere eksotiske.

Vi vil længere væk og vi vil have oplevelser

Vi vil gerne på aktive ferier og opleve kulturskatte, hvilket har ført danskerne længere væk, når det kommer til rejsemål. Det har ledt til, at de store fly- og rejseselskaber, har øget antallet af afgange til destinationer som USA, Australien og Asien.

Disse tendenser har ledt til et historisk højt overskud bland rejseselskaberne – overskuddet lyder på intet mindre end 464 mio. kr. før skat, hvilket overgår den hidtidige rekord på 413 mio. som blev sat i 2007, lige inden finanskrisen udbrød.

Tallene er baseret på en brancheanalyse hvor 194 af de største rejseselskaber i Danmark indgår.

Danskernes råderum er vokset

Rekorden er et udtryk for, at danskerne generelt set har en god økonomi og råderummet er blevet større. Derfor bruger vi flere penge på rejser, end vi gjorde førhen. Ikke nok med at vi køber dyrere rejser, vi rejser også oftere.

På trods af et rekordår i rejsebranchen, generelt set, har charterselskaberne oplevet nedgang. Dette skyldes primært, at der har været uroligheder i populære charterlande som Tyrkiet og Egypten, hvilket har påvirket salget negativt.

2017 bliver endnu bedre

Allerede nu, er der tegn på endnu et rekordår for rejsebranchen i 2017. Indtil nu, er der blevet solgt ekstremt mange rejser – også charterferier. Det skyldes i høj grad, at den danske sommer har skuffet, hvilket har ledt danskerne mod syden.

Forventningerne til endnu et rekordår i 2017, er baseret på det høje antal rejser der, på nuværende tidspunkt, er blevet booket i efteråret samt vinteren.

Læs hele artiklen her